نشریه های علمی انتشارات

شهربانو عالی
۰۵۱-۳۸۸۰۳۶۹۶
۰۵۱-۳۸۷۸۳۰۱۲
مشهد، پردیس دانشگاه فردوسی مشهد، دانشکده علوم تربیتی و روان‌شناسی، صندوق پستی ۱۵۱۸- کد پستی ۹۱۷۷۹۴۸۹۹۱- دفتر مجله

بسم الله الرحمن الرحیم

در دنیای ماشینی و پرشتابی که در آن همه چیز از تعادل و توازن خارج گردیده، سرعت ها به صورت سرسام آوری فزونی پیدا کرده، تلاش ها بی وقفه، خستگی ها جبران ناپذیر، روحیه ها بسیار پائین و بی توجهی به مسائل بنیادی انسانی رو به تزاید است، رشد آمار طلاق روبه فزونی و میزان مراجعه به روانشناسان و مشاوران بسیار گسترده، همدلی و درک انسانی دچار کاستی جدی گردیده است.

بیماری های روانی می رود تا گوی سبقت را از سایر امراض برباید .چیزی جز معنویت، نیک اندیشی ، تغییر و تحول درونی در سایه پژوهش های علمی و کاربردی نمی تواند بشریت را از این همه نابسامانی و از هم گسیختگی روانی نجات بخشد.

در کشور اسلامی عزیزمان نیز روان‌شناسان پژوهشگر در تلاشند تا از طریق نتایج یافته های پژوهشی خویش در راستای کاهش آلام انسانی گامی موثر بردارند، هرچند که دراین فضا نقایص فراوانی از جمله ضعف روش شناختی، کم توجهی به جنبه های کاربردی پژوهش ها، گسترش بدون برنامه رشته های روانشناسی و مشاوره در سایه کم توجهی به زیرساخت ها در دانشگاه ها و موسسات آموزش عالی و همچنین گسترش بی رویه خدمات روانشناختی در سطح جامعه توام با نظارت ضعیف، تهدیدهایی هستند که فضاهای پژوهشی وآکادمیک را به مخاطره می اندازند.
برای کاهش نقایص ذکر شده راه های مختلفی را می توان یافت که یکی از این راه ها ارائه نتایج پژوهش ها در مجموعه هایی است که تحت نظارت و داوری دقیق اندیشمندان به زیور چاپ آراسته می شوند، امید است با تلاش دانش پژوهان متعهد و پرتلاش کاستی های یاد شده تقلیل یابد.

گروه روان‌شناسی دانشگاه فردوسی مشهد با پیشینه تاسیس بیش از چهل سال وراه اندازی دوره کارشناسی ارشد روان‌شناسی بالینی از سال 1369 و توسعه تحصیلات تکمیلی سایر گرایش های روان‌شناسی و مشاوره در یک دهه گذشته و دوره دکتری روان‌شناسی در سالهای اخیر و همچنین سابقه مشارکت جدی در چاپ مقالات در یازده دوره مجله مطالعات علوم تربیتی و روان‌شناسی با در نظر گرفتن حجم وسیع پژوهش ها ضرورت تفکیک مجله علمی – پژوهشی مستقل را مدنظر قرارداد که بحمدالله با پیگیری مجدانه همکاران ارجمند خصوصا" معاونت محترم پژوهش و فناوری دانشگاه و مساعدت مسئولین ذیربط این مهم به بار نشست و اینک شاهد چاپ اولین دوره از این مجله خواهیم بود.

حال که به فضل الهی مراحل اجرایی و قانونی انتشار مجله پژوهش های روان‌شناسی بالینی و مشاوره به نتیجه رسیده است این اقدام را یکی از گام های جدی در مسیر کاستن بخشی از مشکلاتی که به آنها اشاره گردید می دانیم ، از این روست که وظیفه خویش دانستیم تا همه اندیشمندان و دانش پژوهان ارجمند را در پیام رسانی و شکوفایی های کشور عزیزمان به یاری بطلبیم ، تا باشد که به لطف پروردگار متعال و همکاری همه علاقمندان شاهد رشد و اعتلای علمی روان‌شناسی ایران زمین باشیم . والسلام

قابل توجه نویسندگان محترم مقالات

این مجله بطور تخصصی در حوزه روان شناسی مقالات علمی- پژوهشی نویسندگان محترم را می پذیرد.
مجله دارای رتبه علمی و پژوهشی است .

تاریخچه نشریه

نخستین مجله دانشکده علوم تربیتی و روان شناسی دانشگاه فردوسی مشهد با عنوان " خبرنامه علوم تربیتی و روان‌شناسی" انتشار یافت. درخواست مجوز چاپ آن در تاریخ 5/7/76 از مراجع ذیصلاح توسط آقای دکتر کوهستانی رئیس وقت دانشکده دریافت گردید و در اولین جلسه مجله که در تاریخ 1/2/77 تشکیل شد آقای دکتر دیانی به سمت سردبیر مجله انتخاب شدند. در بهار 1378 اولین شماره مجله بصورت رسمی تحت عنوان " مجله علوم تربیتی و روان‌شناسی " به چاپ رسید. در تاریخ 23/12/78 درخواست تبدیل مجوز داخلی به عمومی و در تاریخ 28/6/79 درخواست اخذ شماره عضویت شبکه جهانی انتشارات ISSN توسط آقای دکتر فتاحی معاونت پژوهشی وقت دانشکده انجام گرفت. مجله در سال 1381 جهت دریافت مجوز قطعی نشر مدتی از انتشار بازماند(یک سال) . در تاریخ 2/2/83 برای صدور مجوز مجله با عنوان جدید"مطالعات تربیتی و روان شناسی اقدام گردید و متعاقب آن پروانه انتشار مجله "مطالعات تربیتی و روان شناسی" به شماره ثبت 1405/124 در تاریخ 21/2/83 توسط معاونت امور مطبوعاتی و تبلیغاتی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی صادر شد. در مورخ 22/2/83 جناب آقای دکتر محمدرضا داورپناه به سمت سردبیر مجله "مطالعات تربیتی و روان‌شناسی" انتخاب گردید (با توجه به بازنشسته شدن آقای دکتر دیانی در تاریخ 13/12/82). در تاریخ 20/3/83 توافقنامه بین دانشکده علوم تربیتی و روان شناسی دانشگاه فردوسی مشهد و انجمن ایرانی تعلیم و تربیت به منظور همکاری در ادامه انتشار مجله مطالعات تربیتی و روان‌شناسی که به امضای آقای دکتر محمدرضا داورپناه سردبیر مجله، آقای دکتر علیرضا ذکاوتی رئیس انجمن ایرانی تعلیم و تربیت و آقای دکتر رحیمی زاده معاونت پژوهشی دانشگاه فردوسی مشهد رسید. به استناد مجوز شماره 272/2910/3 مورخ 6/4/83 کمیسیون بررسی نشریات علمی کشور مجله مطالعات تربیتی و روان‌شناسی دانشکده علوم تربیتی و روانشناسی دانشگاه فردوسی مشهد واجد درجه علمی – پژوهشی شناخته شده و در فهرست مجلات معتبر علمی – پژوهشی قرار گرفت . درتاریخ 27/10/83 آقای دکتر بختیار شعبانی ورکی به عنوان مدیر مسئول مجله مطالعات تربیتی و روان‌شناسی معرفی شدند. در طی سالهای 83 ، 85 ، 86 ، 88 یک شماره مجله با عنوان "ویژه نامه کتابداری و اطلاع رسانی" با درجه علمی –پژوهشی منتشر گردیده است. از ابتدای سال 1390، با توجه به سیاست وزارت علوم، تحقیقات و فناوری مجله "مطالعات تربیتی و روان‌شناسی" به سه مجله تخصصی تفکیک شد. این مجلات به صورت دو فصلنامه منتشر می شوند و به استناد مجوزهای شماره 10503۰/11/3/19 و 10503۱/11/3/19 و 105032/11/3/19 مورخ 4/12/1389 "کمیسیون نشریات علمی کشور دارای اعتبار علمی- پژوهشی می‌باشند. مدیر مسئول مجلات فوق آقای دکتر بختیار شعبانی ورکی استاد دانشگاه فردوسی مشهد می باشند.

حوزه و تخصص نشریه

در کشور اسلامی عزیزمان نیز روان‌شناسان پژوهشگر در تلاشند تا از طریق نتایج یافته های پژوهشی خویش در راستای کاهش آلام انسانی گامی موثر بردارند، هرچند که دراین فضا نقایص فراوانی از جمله ضعف روش شناختی، کم‌توجهی به جنبه های کاربردی پژوهش‌ها، گسترش بدون برنامه رشته‌های روان‌شناسی و مشاوره در سایه کم‌توجهی به زیرساخت‌ها در دانشگاه‌ها و موسسات آموزش‌عالی و همچنین گسترش بی‌رویه خدمات روان‌شناختی در سطح جامعه توام با نظارت ضعیف، تهدیدهایی هستند که فضاهای پژوهشی و آکادمیک را به مخاطره می اندازند. برای کاهش نقایص ذکر شده راه های مختلفی را می توان یافت که یکی از این راه ها انتشار نتایج پژوهش ها در مجموعه‌هایی تحت نظارت و داوری دقیق اندیشمندان که به زیور چاپ آراسته می شوند.